Včelí stráž - "Děláme do včel"

Co udělají GMP s medem???

07.08.2013 21:18

Jestliže pro vás potřeba zastavit produkci GMO není dostatečná naléhavá, tento článek by vás měl dovést k zamyšlení. Nabízíme zde několik příkladů toho, jak se geneticky modifikované produkty trvale a bizarně šíří. Určité informace o jejich vývoji už (doufejme) máte, jiné pro vás budou překvapením. Nacházíme se nyní na křižovatce, na níž ještě můžeme zarazit tuto nebezpečnou a perverzní manipulaci se základním tkanivem života, posvátným kódem přírody. Pokud tak neučiníme, tato manipulace hluboce ovlivní životy každého z nás.

Chceme upozornit na to, že boj proti geneticky modifikovaným organismům a na záchranu organických produktů není jen bitvou pramenící z toho, co už víme a co je dostatečně hrozné.

Je to boj proti budoucímu vývoji genetického inženýrství a proti jeho hrůzostrašným a choromyslným projevům. Jen za dnešní den jsem se z různých zdrojů dočetl, že 35 druhů ryb (kromě lososa) má být různými způsoby geneticky upraveno. Třeba si po přečtení následujících řádků sami položíte otázku: „Co vymyslí příště?“

Doufejme, že k tomu už nedojde. Musíme to zastavit nyní, pokud my a příští generace nemáme být geneticky upraveni, abychom ustáli nápor příšerností, jež se dostávají do potravinového řetězce a našeho životního prostředí. Pokud jste na to dosud nebyli připraveni, po přečtení tohoto článku se možná odhodláte postavit proti vývoji GMO a pomůžete prosadit 11 jednotlivých kroků, jak zastavit GMO, případně se připojíte k Hnutí za zrušení GMO. Takže teď odložte tu mísu s geneticky modifikovanou kukuřicí, připoutejte se, nastražte uši a vyčistěte si brýle. Zde je seznam 20 geneticky modifikovaných produktů, které se již nacházejí nebo brzy dorazí na pulty vašich supermarketů.

Takzvané "frankesteinovské potraviny“, které jsou geneticky upravovány, aby odolaly těžkému náporu toxických chemikálií, odolávaly nákazám a obsahovaly více živin, se rychle objevují v supermarketech. Geneticky modifikovanou kukuřici a sóju už lze nalézt v mnoha zpracovaných potravinách a produkují se už i geneticky modifikované cukety, kukuřičný klas a papája. Kromě produktů, které již byly schváleny pro lidskou spotřebu, se však připravuje mnoho dalších – které patrně nebudou označovány jako GMO. Mezi následujícími 20 potravinami jsou některé, které jsou již k dispozici (ať se nám to líbí nebo ne) a další, jež jsou dosud ve vývoji, například krávy produkující lidské mateřské mléko.

Med

Mohou geneticky modifikované plodiny nějak souviset se záhadnými onemocněními, která likvidují miliardy včel? Někteří výzkumníci se domnívají, že ano. Jeden německý zoolog zjistil, že geny, používané při modifikaci semen řepky olejné, se přenášejí do bakterií žijících ve včelách. Geneticky modifikované organismy jsou považovány za jednu z možných příčin syndromu zhroucení včelstev. A jestliže tyto geny způsobují změny ve včelách, je pravděpodobné, že mění i med, který včely produkují.

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj: ecosalon.com

Kontakt

VČELÍ STRÁŽ, z.s.

vcelistraz@seznam.cz

Čs. legií 1874
269 01 Rakovník

IČ:227 30 885

+420 604 739 121

Vyhledávání

Anketa

Pro jaký typ CERTIFIKÁTU by jste se rozhodli pokud byste chtěli podpořit projekt SKUTEČNÝ DÁREK, který organizuje spolek ČLOVĚK V TÍSNI?

© 2008 Všechna práva vyhrazena - VČELÍ STRÁŽ,z.s., Vladislavova 248, Rakovník 269 01, vcelistraz@seznam.cz

Vytvořeno službou Webnode